Home
Over onze leden


Loading ...
Ons lid Arnold Tempelman

Hoi, ik ben Arnold Tempelman en ben sinds 1996 lid van Vogelvrienden Hardenberg.
Ik werd op het spoor gezet door mijn broer Wim die ook lid is. Hij bracht me het enthousiasme over, ik had al wat vogels op de vliering in broedkooien en kleine vluchtjes. Maar toen mijn broer ging verhuizen naar Erica moest ik een kweekseizoen op zijn vogels passen (zebravinken). 'Kweek er maar mee als je wilt', zei hij en dat had hij niet tegen dovemans oren gezegd want hij had mooie grote zebravinken.

Toen hij ging stoppen met zijn rijstvogels, nam ik 2 koppels van hem over. Later heb ik zelf ook nog wat aangekocht. En jawel, in 2002 werd ik in Gramsbergen op de Regio TT voor het eerst kampioen met de rijstvogels: Goud en Zilver won ik daar.

En dat wakkerde het enthousiasme nog meer aan, sinds 2006 ben ik ook lid van het NZC (Nederlandse Zebravinken Club) afdeling Drenthe. Ik ben nu nog enthousiaster over dat vogeltje geworden omdat er zoveel kleurslagen in mogelijk zijn. Daarom heb ik besloten mij er in te gaan specialiseren en heb ik de glosters en de rijstvogels van de hand gedaan.
Mijn zoon Rowan is jeugdlid, hij heeft maskergrijze zebravinken en is regelmatig in het vogelverblijf te vinden.
Dit jaar mochten we allebei kampioen van het District Overijssel worden en dit maakt de beslissing gemakkelijker om alleen met zebravinken verder te gaan.
Wil je meer weten, mijn telefoonnummer is: 0523-267817 en ik ben ook via email te bereiken:


Zilver winnaar Apeldoorn 2014 + Kleurkampioen in Veenendaal en Apeldoorn.