Home
Over onze leden


Ons lid Harry Kruiper
Mjn naam is Harry Kruiper. Ik ben lid van Vogelvrienden en dus ook van de NBvV sinds 1982.
Mijn favoriete vogels zijn de kromsnavels en dan met name de kleinere soorten. Dit heeft tevens te maken met de beschikbare ruimte waarin ik mijn vogelhobby kan uitoefenen.

Ooit begonnen met grasparkieten, ben ik in de jaren negentig overgeschakeld naar de kleinste dwerppapegaaitjes ter wereld, de forpussen. Van de zeven soorten had ik de soort de grijsrugdwergpapegaaitjes in wildkleur en blauw. Ik kweekte vooral op formaat, later ook naar lutino. Inmiddels ben ik overgegaan naar lori's, met name roodflanklori's (charmosyna placentis placentis) en blauwkroontjes (loriculus galgulus).


Ik draai aardig mee op de tentoonstellingen met vogels van 89 t/m 92 punten. Op de foto's zie je een eigen kweek cana en een grijsrugdwergpapegaai man en ik was in 2008 een paar maal kampioen.
O ja, en ik verzamel ook nog vogelpostzegels. Wie informatie wil, kan mij bereiken onder telefoonnummer 0523-263859 of 06 132 00 141. Of per e-mail: harrykruiper@concepts.nl. U kunt mij ook altijd bellen als u vogels wilt ruilen of overnemen.