Home
Over onze leden


Ons lid Jan PloegVoordat ik vogelliefhebber werd, had ik aquaria als hobby. Dat was nog vanaf 1985 toen ik in Hardenberg kwam wonen.
In 1991 begon ik met een koppeltje zebravinken in - zeg maar- een broedkooi van 100 bij 50 cm. Ik werd toen ook lid van onze vereniging. De hobby ging uitgroeien. Er kwamen kleurkanaries, postuurkanaries bij en mijn vogelruimte bedroeg inmiddels al 3 bij 1,5 meter. Inmiddels verhuisde ik binnen Hardenberg, bouwde een nieuwe vogelruimte en houd me nu helemaal bezig met gouldamadines. Goede en slechte kweekjaren wisselden zich wat af. Toch hou ik de moed er goed in.
Het mooiste aan de hobby vind ik de kweek en het op bescheiden schaal meedoen aan tentoonstellingen. Natuurlijk aan onze eigen onderlinge, maar ook aan de regionale show van de speciaalclub in Enter. Ik ben altijd weer benieuwd hoe mijn vogels het ten opzichte van anderen gedaan hebben.
Ook voor de vereniging zelf probeer ik wat te betekenen. Zo ben ik al geruime tijd penningmeester. Ik houd mijn zaken bij in Excel. In datzelfde Excelprogramma heb ik ook een geheel eigen kweekadministratie opgebouwd, waar ik zelf zeer tevreden over ben. Het is leuk om dat goed bij te houden.

De foto's laten een kijkje zien in mijn vogelkooi. Op een van de foto's heb ik een paar selectievogels staan voor de tentoonstelling. Ik gebruik hiervoor de lades van de broedkooien. Die draai ik om en schuif ze tot de helft de broedkooi uit. Daar zet ik de TT kooien op. En zo heb ik mijn eigen showopstelling gecreŽerd. Lekker handig. Wellicht een tip voor een ander. Direct na de shows begin ik weer met de kweek. En zo hoop ik nog lang door te gaan.

O ja, en wat ik ook nog doe?Ik probeer zelf goeie vogelfoto's te maken. Door een frontje van een TT kooi te 'verbouwen' met een stuk plexiglas, heb ik met mijn camera een vrije inkijk in de kooi. Bovenop het traliewerk leg ik een klein TL buisje neer voor meer licht. En zo probeer ik al doende steeds betere plaatjes van mijn vogels te maken.
Wil je contact met mij hebben, dan is mijn telefoonnummer: 0523-265362 en ik ben ook via email te bereiken: