Home
VogelhobbyAstrilden, amadines, prachtvinken en sijzen en .... Tony Jochem


Uit de onderlinge contacten kom je wel eens bij een andere kweker. Zo kwam ik met een bevriende (sijzen)kweker bij Tony Jochem.
Een vogelliefhebber pur sang, een hobbykweker van alléén natuurbroedvogels!
Wat een prachtige en doelmatige en prachtige vogelruimte heeft hij ooit gerealiseerd! Niet alléén voor vogels. Tropische planten en diverse andere tropische attributen zorgen voor een vogelparadijs op zich. De vijver met vissen heeft hij moeten laten vervallen vanwege het te hoge vochtgehalte in de accomodatie.
Geen nood.... vijver leeg- en schoongemaakt, woestijnzand er in en binnenkort kunnen zandhagedissen en andere soortgenoten hier genieten van een mooi leventje.
Hoewel Tony vanwege zijn leeftijd wat geminderd heeft, straalt zijn vogelruimte nog steeds een tropische sfeer uit, niet alleen voor wat betreft vogels. Twee wanden zijn ingericht met overzichtelijke, doorzichtige broed- en vliegkooien. Zijn kweekinrichting is zeer doelmatig van opzet.
En..... waar maak je dat mee .... geen enkele vogel zit achter een tralie! Zie foto's!

Het is helemaal zijn eigen idee geweest om dit type vogelverblijven te maken! Jarenlang dacht Tony na hoe hij zijn favoriete vogelruimte zou inrichten en hoe die er uit moest komen te zien. Step by step sloeg hij zijn ideeën en plannen op .... op zijn eigen harde schijf.
Er is echt aan alles gedacht! Het uitgekiende luchtventilatiesysteem, de frontjes en de tussenschotjes van plexiglas, met alle uitsparingen voor voeder-, drinkgerei en nestbakjes, met nestcontroleluikjes. Alles op basis van hygiëne en het doeltreffend kunnen schoonmaken van de vogelverblijven (zie de roosters onder de vluchtjes), etc. etc.
En dat hij succes heeft, bewijst zijn nakweek. Zoals hieronder, met een prachtig nestje Forbes papegaaiamadines.


Tony heeft een onschatbare ervaring opgedaan met het houden, verzorgen en kweken van zijn favoriete vogelsoorten. Ere wie ere toekomt! Hij is niet zo egoistsich dat hij die kennis en ervaring voor zich zelf wil bewaren. Binnen de speciaalclub spreekt hij een woordje mee. En voor alle vogelliefhebbers heeft hij een paar boeken geschreven en - met de tijd meegaand- eveneens een DVD film van 45 minuten gemaakt over zijn favoriete vogelsoorten. Daar hoeven we hier verder niet over uit te wijden. Kijk maar maar op zijn website, met alle informatie daarover, op www.avitoon.nl , door hier te klikken.